Vijverexpress.nl

Algen

Algen

Je wilt in het voorjaar en de zomer gewoon lekker genieten van je kraakheldere vijver met mooie gekleurde vissen en planten. Maar op een gegeven moment dreigt het water wat groenig te worden en dan is het moment om actie te ondernemen. Het gaat om de algen die zich in de vijver vormen. Op www.Vijver-onderhoud.nl kun je allerlei middelen bekijken en bestellen om algen in je verse, net ontworpen vijver te verdrijven of te verminderen.

Algen zijn niet altijd negatief!

Het gaat hier eigenlijk gewoon om planten en komen overal in elk soort water voor (groot of klein, slootje om de hoek of het IJsselmeer). Ze groeien door voedingsstoffen die zich in het water bevinden en wanneer er zonlicht op schijnt kleurt alles groen. De term klinkt als iets niet natuurlijks en iets ongemakkelijks maar toch zijn ze van groot belang in de vijver. Het is een belangrijke bron van zuurstof en heel veel kleine waterdiertjes leven van de alg en daardoor zijn algen van nut in de vijver. Een vijver mag zichzelf eigenlijk geen vijver noemen zonder algen. Er bestaan twee soorten: draad- en slijmalgen.

Online algen advies

Ondanks dat een vijver zonder algen eigenlijk geen vijver is, willen we er toch het liefst zo weinig mogelijk last van hebben. Er bestaan allerlei middelen om ze tegen te gaan maar hoe ontstaan ze eigenlijk? Er zijn veel oorzaken te bedenken. Teveel vissen in een vijver, teveel zonlicht, teveel visvoer in de vijver, te weinig vijverplanten etc. Wat essentieel is tegen het verspreiden en vermenigvuldigen in uw vijver is een algenfilter. Kijk op www.Vijver-onderhoud.nl voor allerlei benodigdheden die uw vijver algenvrij of algenarm kunnen maken. Bestellingen via deze website worden zo spoedig mogelijk verwerkt en voor u het weet zit u heerlijk in het zonnetje van uw vijver te genieten zonder groene lichtinval in dit geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *