Vijverexpress.nl

Draadalg

Draadalg is een vervelende, veelvoorkomende vijverkwaal, die vroeg voorkomen dient te worden. Het zijn draadachtige wieren, die zich aan vijverranden, plantmanden en waterplanten hechten. Zodra ze grote plakkaten gaan vormen, overwoekeren ze andere planten en dan komt het biologisch evenwicht van de vijver in gevaar. Dit moet natuurlijk voorkomen worden. Niet alleen maakt draadalg uw vijver minder mooi, de planten en vissen in de vijver lopen hierdoor ook gevaar. Gelukkig bestaan er producten om alg te bestrijden. Vijver-onderhoud.nl helpt u bij het bestrijden van draadalg in uw vijver. Vind en bestel de juiste producten online en u kunt al binnen twee dagen met de bestrijding beginnen!

Draadalg: de voedselconcurrent!

Algen zijn voedselconcurrenten van gewone waterplanten. Omdat ze aan de oppervlakte drijven, krijgen ze sneller zonlicht en groeien ze sneller. Als er te weinig zuurstofplanten in het water zijn, die normaal gesproken voedingsstoffen opnemen, kunnen draadalgen sneller groeien, omdat ze de overvloed aan voedingsstoffen opnemen. Ze verstoren het biologisch evenwicht in de vijver en dit is gevaarlijk voor de planten en vissen die u wél in uw vijver wilt! U kunt draadalg echter prima bestrijden.

Preventieve bestrijding

Bestrijding gebeurt niet alleen door het gebruik van bestrijdingsmiddelen. De schadelijke stoffen in verkeerd of teveel bestrijdingsmiddel pakken de alg stevig aan, maar ze zijn ook schadelijk voor de waterplanten en vissen in uw vijver. Zelf kunt u veel doen om draadalg te bestrijden. U kunt de waterhardheid verbeteren door mineralen aan het water toe te voegen. Dit kunt u het beste in het voor- en in het najaar doen en wordt ook wel de preventieve bestrijding genoemd. Ook kunt u zelf draadalgen verwijderen door ze uit de vijver te scheppen. De overgebleven draadalg kunt u met behulp van moderne antidraadalgmiddelen doden, die veilig zijn voor uw waterplanten en vissen.

Hulp bij draadalg bestrijding

Heeft u last van draadalg in uw vijver? Tijd om er iets aan te doen, voordat het leven dat u wél in uw vijver wilt, gevaar loopt! Vijver-onderhoud.nl helpt u bij het vinden van de juiste producten en methoden tegen draadalg. Neem een kijkje in de webshop en bestel veilig en snel online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *