Vijverexpress.nl

Vijver schoonmaken

Vijver schoonmaken

vijver schoonmaken – Een vijver in de tuin springt in het oog en daarom is het belangrijk dat deze er gezond en helder uitziet, maar dat lukt niet altijd en daarom moet u de vijver regelmatig schoonmaken.  Maar hoe zit dat nou precies? Wat moet er precies gebeuren, wanneer moet dat en wat voor hulpmiddelen kunt u daarvoor gebruiken? Ieder seizoen heeft zijn eigen vijveronderhoud. Veel voorkomende problemen hebben vaak te maken met zweefalgen, die het water groen en ondoorzichtig maken. Vijver-onderhoud.nl verkoopt hiervoor de oplossing. Wilt u uw vijver goed schoonmaken, zodat hij weer helder en gezond wordt? Bestel de juiste producten via de website en u kunt binnen twee dagen genieten van uw schone, heldere vijver.

Zweefalgen verwijderen bij het vijver schoonmaken

Zweefalgen zijn erg vervelend voor uw vijver. In het voorjaar en in de zomer zijn ze duidelijk zichtbaar, omdat ze aan het wateroppervlak zweven. Ze maken het water groen of bruin en troebel. Daarnaast zijn ze schadelijk voor uw waterplanten en daardoor ook voor de vissen. Omdat ze boven de waterplanten zweven, nemen ze voedingsstoffen en zonlicht eerder op dan de waterplanten. Daardoor groeien de algen sneller, terwijl de groei van de waterplanten stagneert. De waterplanten zorgen ervoor dat uw water gezond blijft en gezond water is belangrijk voor uw vissen… Kortom: heeft uw vijver last van zweefalgen, dan moet u de vijver schoonmaken. Hier zijn handige producten voor te koop, die de zweefalgen rigoureus aanpakken, maar niet schadelijk zijn voor vissen en planten. Met Colombo Algadrex bijvoorbeeld, wordt uw vijver binnen enkele uren gezuiverd. Dit product zorgt ervoor dat algen samenklonteren en aan het wateroppervlak drijven, naar de bodem zinken of in het filter terechtkomen. Het filter is gemakkelijk te reinigen en samengeklonterde algen zijn met een schepnetje uit het water te vissen.

Vijver-onderhoud helpt u bij het vijver schoonmaken

Ook in het najaar moet u de vijver schoonmaken. Afgestorven plantendelen en bodemslib moeten verwijderd worden. Ook kunnen er maatregelen genomen worden tegen het inwaaien van bladeren en het voorkomen van winterschade. De vijver schoonmaken in het najaar is een belangrijke manier van onderhoud, omdat dit verzuring en algengroei in het voorjaar voorkomt. Hulpmiddelen voor vijver schoonmaken vindt u natuurlijk op Vijver-onderhoud.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *